Regulile nescrise ale experientei realizarii rochiei de mireasa pe comanda

Ştim cu toţii că experienţa alegerii şi realizării rochiei de mireasă este una specială, emoţională, pe care ne dorim să ne-o amintim cu mare drag peste ani.

Pentru că un element cheie în trăirea unei experienţe memorabile este confortul cunoaşterii etapelor acesteia, am considerat necesar să venim în întâmpinarea dumneavoastră cu o serie de informaţii menite să transforme întregul proces de alegere şi realizare a rochiei într-unul frumos şi extrem de uşor de parcurs:

 

 1. Programarea primei vizite la showroom

 

Când ne decidem să începem căutările? De cele mai multe ori procesul este unul laborios, ce necesită un timp total de aproximativ 4-6 luni, din momentul în care se lansează comanda, până în ziua cea mare a livrării rochiei.

De ce termene aşa de lungi? Iată care pot fi constrângerile care determină organizarea din timp, în programarea producţiei:

 • Designerii importă materialele pe care le folosesc şi, pe masură ce se preiau comenzi, stocurile trebuiesc refăcute, transportul acestora durând între 4-8 săptămâni în cele mai multe cazuri.
 • Fiecare designer are un număr maxim de comenzi pe care le poate onora în fiecare lună. Însă sezonul de nunţi aduce cea mai mare încărcare pe ateliere în lunile de primăvară şi vară, rămânând astfel aproape jumătate de an disponibil pentru execuţie. O comandă dată mai devreme asigură un flux omogen de lucru fiecărui atelier, şi mai multe mirese fericite.
 • Odată ce mireasa a ales mai devreme rochia de mireasă, se poate concentra liniştită pe restul pregătirilor, pentru că cel mai mare stres al pregătirii nunţii este chiar alegerea rochiei.
 • Cele mai multe mirese au obiective legate de siluetă, pentru ziua cea mare. O comandă lansată din timp le ajută să îşi atingă obiectivul mai repede, pentru că totul devine palpabil şi se pot concentra pe realizarea demersurilor propuse în acest sens. În acelasi timp, şi derularea execuţiei rochiei va fi, în consecinţă, mai uşoară.

În concluzie, este recomandabil ca primele vizite la un showroom de rochii de mireasă să se programeze cu 6-8 luni înaintea marelui eveniment.

 

 1. Cum ne pregătim pentru întalnirea cu rochiile de mireasă

 

Aici sunt două aspecte foarte importante pe care dorim să le aducem în discuţie:

 • Venim singure sau însoţite la întâlnirea cu designerul de rochii de mireasa?

O viitoare mireasă reuşeşte să îşi exprime cel mai bine  personalitatea când este singură sau însoţită de maxim 1-2 persoane dragi, în a căror obiectivitate are încredere. Atunci este suficient de confortabilă încât să îşi exprime exact dorinţele și preferinţele referitor la rochia de mireasă mult visată, iar noi putem să identificăm perfect ceea ce îşi doreşte.

 • Alegerea lenjeriei pentru proba rochie de mireasă:

Datorită faptului că multe dintre modele au semitransparenţe, cel mai recomandat este să veniţi cu lenjerie de culoare nude (acel cafe-au-lait).

 

În plus, putem aminti câteva elemente cu care ne-am întâlnit pe parcursul anilor, ce v-ar putea fi de folos:

 • Numărul optim de vizite efectuat într-un anumit showroom de rochii de mireasă este de 1-2 întâlniri, urmate de întâlnirea pentru comanda propriu-zisă. După mai multe vizite, miresele devin confuze de prea multă informaţie şi prea multe opţiuni, iar întreg procesul devine un stres. Experienţa ne spune să alegem rochia de mireasă cu inima, ţinând cont de sugestiile tehnice ale specialiştilor.
 • Puteţi, şi chiar vă încurajăm, să fotografiaţi modelele de rochii de mireasă probate, pe parcursul întâlnirii, pentru a le putea analiza și după ce aţi plecat din showroom.
 • Spuneţi cu încredere, consilierilor, pe parcursul întâlnirii, exact ce simţiţi şi credeţi despre fiecare rochie în parte, pentru ca aceştia să poată identifica şi mai bine ceea ce vă doriţi, şi pentru a vă putea sfătui, în final, asupra celei mai bune ţinute ce vi se potriveşte.

 

În speranţa că toate informaţiile oferite vă ajută în înţelegerea procesului de realizare a rochiei de mireasă perfecte, vă încurajăm să savuraţi fiecare moment pe parcursul pregatirilor pentru marele eveniment, sa fiţi relaxate, fericite, să alegeţi cu grijă fiecare furnizor cu care doriţi să lucraţi, şi apoi să lăsaţi specialiştii să facă ce ştiu mai bine, pentru ca, la final, să culegeti roadele celor mai frumoase experienţe trăite împreună cu aceştia.